СТОРИЈА НА ТВ 24: ОД КЕНИЈА, ВО МАКЕДОНИЈА – ПО ПАТОТ НА ЉУБОВТА, ДАЛИ ВО ЗЕМЈАВА „ВИРЕЕ“ РАСИЗМОТ?

Огромен процеп се шири низ долина во Кенија

Голем процеп се шири по површината на долина во Кенија, што предизвикува уништување на дел од автопатот, а неколку семејства што живеат во тој регион се евакуирани.

Се смета дека пукнатина во земјата ја предизвикале обилните дождови и сеизмичката активност.