ДНК станаа дет-металци

Популарното дуо ДНК одлучи да го промени музичкиот стил, па од ар-ен-би премина на дет-метал! За нивните обожаватели да слушнат како звучат нивните хитови во ново руво, момците споделија кусо видео од дет-метал верзијата на познатата „Полна месечина“.

Advertisements

„Лудата романтика“ на Слаткаристика стигна до Африка

Нам Македонците секогаш ни претставува особена чест и задоволство кога ќе слушнеме странец да пее македонска песна, а можеби уште поинтересно е кога странецот е од друга раса. Младо момче со псевдонимот Блек Бој (Blakbuoy) направи своја верзија на актуелниот хит на Слаткаристика, „Луда романтика“, кој популарниот хип-хоп артист го претстави на Денот на жената – 8 март.

Погледнете го светскиот хит од Sia – Cheap Thrills во изведба на 12 годишната Марија Спасовска

Создавајќи вистинска уметност со својот глас, нашата млада ѕвезда Марија Спасовска иако има само 12 години, може нескромно да се пофали со многубројни признанија како од кај нас, така и од повеќе земји во светот.

Марија Спасовска со кавер, пролетен и весел , и светски. Станува збор за песната од Sia – Cheap Thrills, а во продолжение погледнете и уживајте …

 

Преработка на евровизиската „Lost And Found“ на „Ај кју“ – како би звучела машка верзија

Слушнете ја машката верзија на песната, каде што задржани се оригиналната музика и продукција, но вокалниот дел е отпеан од момче. Не е познато за кого станува збор, но судејќи по името на самиот канал, овој евровизиски љубител ги заменува оригиналните вокали со спротивниот пол, односно од женските прави машки верзии, а како звучи нашата „Lost And Found“ отпеана од машки вокал слушнете во продолжение. Уживајте!

Детската хит песна “Прва Љубов” со ново видео и звук

Дуото “Рафинерија” кое го сочинуваат Борче Димитров и Зоран Николовски не потсетија и не вратија во детството. Тие направија одлична преработка и видео на големиот детски хит “Прва Љубов” а со тоа не вратија во времето и на потсетија на едно убаво и безгрижно детство. Уживајте