На Форес му се запали моторот на сред возење

На тренинг пред Superbike трката во Арагон, домашниот возач Хавиер Форез преживеа моменти на страв кога неговиот Дукате се запали на сред возење.
Шпанецот не се снајде најдобро во таа ситуација и прекасно скокна од моторот па го зафати огнот.
За среќа, тој успеа да се извлече без потешки повреди, со мали изгореници.