Торнадо во Романија

Силно торнадо во Романија на 70 километри од Букурешт. Настаната е штета врз домовите и возилата, пренесуваат медиумите од регионот.

 

Торнадо во Рим, Италија денеска 06.11.2016

WOW damaging tornado in Rome, Italy awhile ago!! Unfortunatelly several deaths reported as well.

Source: Meteo Puglia e dintorni

Reed Timmer: Meteorologist and Extreme Storm Chaser

Closeby video of the Cesano, Rome, Italy tornado this afternoon! Video via Youreporter.it

tornado vo rim