Најдени нови докази за случајот со ИПА фондовите

Advertisements

ОБСЕ бара СЈО да продолжи да работи

По, 18 обвиненија во судска постапка, 5 пресуди и 19 осудени лица, двегодишниот извештај на мисијата на ОБСЕ, за работата на специјалното јавно обивнителство шефот Клеменс Која ќе го заокружи со една реченица. Неговата препорка не се однесува до тимот обвинители , ниту на обвинетите и судиите туку до политичарите во земјата. Која бара да се овозможи СЈО да продолжи непречено да работи и изрази загриженост во врска законот за специјалното јавно обвинителство, што е предмет на разговори меѓу владејачките партии и опозицијата.

Со 91 глас ЗА собранието ги удри темелите на новата тајна служба, УБК во историјата

Собранието ги удри темелите на новата тајна служба, го изгласа Законот за Агенцијата за национална безбедност. И покрај тоа што дел од пратениците токму на владеачкото мнозинство во дискусијата имаа забелешки за тоа каков лик ќе добие новата Агенција за национална безбедност сепак сите гласаа „За“.

Во втората половина од кампањата Река потрошил најмногу, 290 илјади, Пендаровски 257 илјади евра

Во втората половина од кампањата Река потрошил најмногу, 290 илјади, Пендаровски 257 илјади евра за кампања, извештајот од Силјановска не е пристигнат

За жителите на с. Рамни Габер претседателските избори завршија уште пред да започнат

За 60 луѓе од селото Рамни Габер, гласањето за претседател заврши уште пред да да започне. Самите се решиле на тој чекор, за така да им покажат на политичарите колку тие се разочарани од нив.