“Шпионско” видео на Саше Политико од белата палата на ДПМНЕ – насекаде фотографии од Груевски

ЕКСКЛУЗИВНО | Еве ја снимаката од инцидентот на Саше Политико со Минчо Јорданов

Новинарот Саше Ивановски – Политико го објави видеото од инцидентот на настанот за одбележување 20 години од постоењето на „Макстил“.

– Јас регуларно чекав да заврши настанот па му пристапив на Јорданов со намера да му поставам неколку прашања. Тој се согласи, но кога почнав да го прашувам за изградбата на новото седиште на ВМРО-ДПМНЕ од страна на неговата „Бетон“ ми се нафрли да ме напаѓа, па други бизнисмени го држеа за да ме одбранат. Тој се обидуваше да ми го земе телефонот со којшто снимав, и на крај успеа, па го стави во џебот, а бодигардите ме исфрлија надвор од салата. Потоа ми го вратија телефонот, но тој е скршен – раскажа Ивановски вчера за Либертас.

Ивановски вели дека Јорданов се налутил кога тој го прашал зошто на ВМРО-ДПМНЕ му ја подарил новата зграда, односно новото седиште на паријата, и дали стравува од истрагите на СЈО за тендерите за Скопје 2014, од каде неговата ДГ Бетон АД, Скопје наплатила над 216 милиони евра.

(ВИДЕО) Саше Политико до Мијалков: Началниче, стигнавте ли до милијарда евра?!

Ви го пренесуваме видеото на Саше Политико од денешното појавување на екс-директорот на УБК, Сашо Мијалков во СЈО каде даваше исказ за случајот „Тортура“.

 Политико му упатува прашања на Мијалков на излегување, а Мијалков не одговара ниту на неговите прашања, ниту на прашањата на останатите новинари.

sashe politiko vs sasho mijalkov: kolku ukradovte do sega, stignavte li do milijarda evra?!