Путин го отвори најголемиот Кримски и европски мост возејќи камион

Рускиот претседател, Владимир Путин седна зад воланот на камион марка  ,,Камиз“ и за 16 минути го помина мостот што го поврзува Крим со копното.

Градењето на ова грандиозно здание ја чинеше Руската федерација 300 милијарди рубљи.

Мостот е долг 18 километри и официјално е најдолгиот мост во Европа.

Advertisements

Каков лапсус: Путин никогаш вака не се насмеал

– Германија годишно продава повеќе од три милиони тони свинско месо во Кина, Индонезија, Јапонија… – рече министерот Александар Ткачев и предизвика реакција кај Путин.

Индонезија е муслиманска држава, таму не јадат свинско месо, му одговори Путин.

– Јужна Кореја… во што е разликата- одговори Ткачев и продолжи да говори.