Видео: Павле Богоевски си поднесе оставка како пратеник

Пратеникот Павле Богоевски си поднесе оставка од функцијата пратеник во Собранието, по аферата со аудио снимката.

Пратеникот Павле Богоевски во Фчерашни новости тераше мајтап на своја сметка

Пратеникот Павле Богоевски беше дел од скеч на емисијата Фчерашни новости каде тераше мајтап на своја сметка, за неодамнешното негласањето на мерките за подобрување на човековите права.

– Тоа беше техничка грешка. Имаше доволен број пратеници за гласање, но пратениците од мнозинството, можеби дека беше прва точка, беа дефокусирани па не гласаа. Инаку имаше доволно пратениците да бидат изгласани препораките на омбудсманот – изјави тогаш Тунтев.

Павле Богоевски во Топ Тема

Павле Богоевски во Топ Тема
– “Македонија е унитарна држава, таква и ќе остане”
– “Македонија ќе остане двојазична колку што е сега”
– “Јазикот не ни е под закана”
– “Слободата на Никола Груевски и злосторничкото здружување е под закана и тука треба да бидеме реални”

Топ Тема На Ваша Страна (06.03.2017) Борис Дамовски / Богдан Илиевски vs Павле Богоевски / Бојан Маричиќ – невидена караница во “Топ Тема” “Ќосиња, тепани новинари, унитарност …”