МИРКА …СЕ ПРЕТОВАРААТ ОД ЕДЕН ВО ДРУГ БЛОГ, К*РТАШАК СИ ИГРААТ…

МИРКА ЗА ПОМАЛИТЕ ПАРТИИ …СЕ ПРЕТОВАРААТ ОД ЕДЕН ВО ДРУГ БЛОГ, К*РТАШАК СИ ИГРААТ…

Мирка Велиновска: На Груевски, ни името не сакам да му го споменам

Мирка Велиновска и Миленко Неделковски со остри критики кон Никола Груевски и раководството на ВМРО-ДПМНЕ. Еден ден пред изборите, таа е разочарана зошто Груевски не упатил ниту една охрабрувачка порака до граѓаните.

„На Груевски, ни името не сакам да му го споменам, тој со својата суета, мисли дека намерно го напаѓаме за да му ја ослабиме позицијата. Тој не сфаќа дека позицијата му е лоша. Преку Павел Шатев, а го објави и Курир, праќа порака дека само Коце има двоцифрена разлика предност пред Шилегов. Вп другите општини таа разлика е само 4, 8 или 9 процентна предност. А Шилегов не му е ни до колена на Коце. Да имаа здрав разум ќе пратеа солидна порака на охрабрување до граѓаните“, вели Велиновска.