Влатко Стефановски ја свиреше американската химна во чест на американскиот национален празник 4 јули

Македонскиот гитарски виртуоз Влатко Стефановски вчера во Амбасадата на САД во Белград ја изведе американската химна „The Star Spangled Banner“.

Стефановски добил лична покана од американскиот амбасадор во Белград, Кајл Скот да настапи на прославата во чест на американскиот национален празник 4 јули.

Advertisements

Златна Бубамара – Влатко Стефановски со синот Јан, академскиот хор Мирче Ацев и “Танец” ја изведоа „Учи ме мајко, карај ме“

Никола Ристановски ги додели наградите за концерт и албум на годината. Откако Никола го најавува хорот од македонскиот национален ансамбл „Танец“, му доделува две награди на Влатко Стефановски – концерт на годината за августовскиот концерт на Антички театар во Охрид и албум на годината – за неговиот најнов албум „Мајчин јазик“. Во фуриозно темпо, со поддршка на хорот и оркестарот од националниот ансамбл „Танец“, хористите Академскиот хор Мирче Ацев, Дамир Имери – бенд, со зурли и тапани и со Јан Стефановски, синот на Влатко на тапани, Влатко Стефановски ја изведува „Учи ме мајко, карај ме“, која завршува со громогласен и долготраен аплауз, од кој долго оддекнува ВИП-арената.