Момировски: Седите во Влада заедно со ДУИ | Стојанче: Учам од ВМРО-ДПМНЕ, 11 години беа во љубов…

Стојанче во контранапад…
Момировски: Седите во Влада заедно со ДУИ.
Стојанче: Учам од ВМРО-ДПМНЕ, 11 години беа во љубов, ги амнестираа хашките случаи…

Алфа во Струмица по аферата за изборни нерегуларности во 2014, објавена од Ла Верита

Alfa TV НАЈАВИЈА АФЕРА.. АМА НИШТО… со свој камен поглава
Алфа во Струмица по аферата за изборни нерегуларности во 2014, објавена од Ла Верита

Професор по историја не знае кој бил составот на штабот на илинденското востание

Ицо Најдовски – Перин, професор по историја кој НЕ ЗНАЕ кој бил составот на штабот на илинденското востание и кој бил претседател на штабот на илинденското востание.
Исто така, не ја знае ни професијата на претседателот на штабот на ова востание.

Извадок [дел историја] од дебата на АЛФА Телевизија помеѓу:
– Претседателот на Граѓанско Демократската Унија, Петар Колев [конзервативна партија]
– македонскиот активист во Австралија и историчар, Ицо Најдовски – Перин