Skip to content
Advertisements

Category: Balkan

Стојанчо Бучков од Гевгелија се пласираше во Топ 13 во Бугарскиот X-Фактор

Стојанчо Бучков настапи во “Куќите на судиите”, каде ја отпеа “Angel” од Sarah McLachlan. Една од најпопуларните бугарски пеачки, Јорданка Христова и менторот на Стојанчо, Криско беа воодушевени од неговата […]

Стојанчо Бучков повторно импресионираше со својот настап во X-Фактор Бугарија, сите останаа без зборови

Младиот гевгеличанец Стојанчо Бучков настапи последен во втората фаза во Бугарскиот X-Фактор (“предизвикот на шесте стола”) и успеа да се избори за место на еден од 6-те стола. Тој ја […]

„Light the flame“ е новата песна од Тоше

На традиционалниот настан „Ѕвездено небо“ на плоштадот Македонија, вечерва беше објавена нова песна на англиски јазик од нашата музичка легенда Тоше Проески. Песната се вика „Light the flame“ и е […]