Младиот папа – Нова серија од 28. октомври

„Младиот папа“ е приказна за почетокот на понтификатот на Пиј XIII. Во серијата игра Џуд Ло во улогата на сложениот и конфликтен Пиј XIII, првиот американски папа, а Дијана Китон во улогата на сестра Мери, американска калуѓерка во Ватикан.

The Young Pope

the young pope младиот папа 

„Преспав“ – официјален трејлер

ТВ серијата „Преспав“ е „ сит-ком“, со информативен и едукативен карактер, која од овој месец (октомври) треба да ги забавува гледачите на малите екрани.

Серијата ја прикажува семејната приказна на браќата Бузалевски, кои отвораат пансион во преспанскиот регион, благодарение на средствата добиени од ЕУ фондови. Пансионот „Преспав“ е метафора на реалните општествени случувања во Република Македонија, во кои се прекршува балканскиот менталитет, од кој ликовите не можат да избегаат, и желбата да се почитуваат и да се воспостават европските стандарди. Ваквата ситуација ги става ликовите во постојан конфликт и недоразбирање од кои произлегуваат комични ситуации во кои ќе можат да се препознаат и самите гледачи.

Серијата деновиве ќе почнува да се емитува на програмата на Телевизија Телма, а вие во продолжение може да ја погледнете најавата за неа:

Prespav – trejler