После пожарите, поплава во Атина

Со сериозни проблеми се соочуваат граѓаните во северните предградија на Атина поради силната бура што денеска го погоди овој дел од градот..

Advertisements

Снег во Словенија | 25.06.2018

На планинскиот врв Кредарица во Словенија, денеска падна снег, соопштија медиумите од регионот.

Објектите и природата кои се наоѓаат на 2.515 метри надморска височина се целосно бели.

Снегот ги изненади Кинезите – во Пекинг снег не паднал во април во последните 30 години

Бројни туристи ја искористија приликата да уживаат во прошетка по Кинескиот ѕид, со прекрасна глетка пред себе – завеани планини и црешовите дрвја покрај Ѕидот под снежна наметка.