Синот на легендарниот Војо Стојаноски го сними првото видео

На младиот пејач Дамјан Стојаноски, инаку студент на Факултетот за музичка уметност (ФМУ) во Скопје, отсек соло пеење, несомнено дека музиката ќе му биде идна професионална определба, иако засега естрадата и пеењето му се само хоби и страст. Според стилот и  определбата кои ги негува, тој е логично продолжение на татко му и она што тој го испеа за сите овие години, ако се знае дека Дамјан е син на легендата на македонската фолк музика, прерано починатиот Војо Стојаноски.

Видео записот за темата „Омилена“ на Тајзи денеска ја имаше својата интернет премиера на каналот на продукцијата Балкатон

Видео записот за темата „Омилена“ на Тајзи денеска ја имаше својата интернет премиера на каналот на продукцијата Балкатон.

Спотот е дело на режисерот Илија Жоговски, а во него учествуваат над 50 статисти и е сниман на повеќе локации во Македонија и Грција. Песната е во летен регетон ритам, со љубовни стихови и позитивни вибрации.