После само три епизоди, серијата Чернобил има подобри оценки од Game of Thrones

Новата НВО мини серија „Chernobyl“ ги воодушеви гледачите до таа мера, што некои уште после првата епизода ја прогласија за една од најдобрите серии на годината.

Иако досега се емитувани само три епизоди (од вкупно петте), серијата веќе има добиено подобри оценки на IMDB и од планетарно популарната Game of Thrones.

Мини-серијата во пет продолженија прикажува што тргнало наопаку во нуклеарната електрана „Чернобил“ во бившиот Советски Сојуз, ноќта на 25. спроти 26. април, 1986 година. Но, прикажува и како дошло до експлозијата, а ги прикажува и последиците.

Очигледно фактот дека е снимена по вистинити настани најмногу го привлекува и задржува вниманието на гледачите, а многумина на социјалните мрежи ја прогласија за ремек-дело.

Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s