Никогаш не пропуштајте добра шанса – порачува Туск на македонски јазик

Претседателот на Европскиот Совет Доналд Туск на македонски јазик преку Твитер порача: Никогаш не пропуштајте добра шанса. Тој зборува за влезот на Полска во ЕУ.

„Пред 30 години ги мобилизиравме сите пријатели и роднини и гласавме за промени – денес Полска ги користи неограничените можности што ги нуди ЕУ. Немаше да ви зборувам, ако не верував дека можете да успеете и вие“, вели Туск, кој напоменува дека во животот многу ретко може да се смени судбината.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s