Флекенштајн: Не ми ја допирајте таа рана, никогаш повеќе нема да ве наречам Северни Македонци!

Европратеникот Флекенштајн во интревју за НОВА ТВ рече дека направил грешка што во едно писмо до ЕУ Македонците ги нарекол Северни Македонци и тоа било од недоволно познавање.

-Не ми ја допирајте раната! Да, ја направив таа грешка. Моја цел не беше да повредам било кого но беше само од недоволно познавање. Но сега и до крајот на мојот живот знам дека сте Македонци, Македонци а не јужни, источни, западни Македонци, изјави Флекенштајн.

 

Целото интервју

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s