Хип хоп забава за затворениците во „Идризово“

Седумдесетина затвореници неодамна имаа можност да се забавуваат во затворот „Идризово“, бидејќи на 12 јуни им беше организиран хип хоп настан. Осудениците играа на музиката на хип хоп артистите – Пука Козметика, Фатос Бомба, Огнен битбокс и Тони Зен.

Настанот беше организиран од Здружението за пенална и постпенална помош на осудени лица и социјална адаптација, реинтеграција и рехабилитација на ранливи групи ПРОСОЦИЈАЛ – Скопје, во соработка со КПУ „Идризово“, чиј директор е Боби Мојсовски. Повеќе…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s