Радост на Уругвај – Хименез ги „поправи“ промашувањата на Суарез (Египет 0-1 Уругвај)

Уругвај по голема битка успеа да стигне до цел плен на дуелот со Египет, триумфирајќи со 1-0 благодарение на голот на Хименез постигнат во 90. минута од мечот одигран во Екатеринбург. Во поголемиот дел овој натпревар делуваше многу здодевно, но Уругвајците притиснаа во последните десетина минути, Кавани го погоди и дирекот пред Хименез да го постигне победничкиот погодок. Мохамед Салах и покрај најавите дека ќе игра сепак не се појави на теренот, од клупата за резервни немоќно следејќи го победничкиот погодок на противникот.

Untitled

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s