Поповски е спроведен во истражниот затвор Шутка

Девет години затвор за Ѓоко Поповски, поранешниот помошник министер во МВР во случајот Триста. Оваа пресуда денеска во Кривичниот суд ја соопшти судијката Добрила Кацарска.

По изрекувањето на пресудата обвинителката Фатиме Фетаи побара обвинетиот да оди во притвор, како што рече поради висината на досудената казна, но и сумата од 27 милиони денари кои треба да ги плати како отштета.

Поповски по изрекувањето на пресудата директно е спроведен во истражниот затвор во Шуто Оризари.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s