Градоначалникот на Солун Јанис Бутарис истепан и избркан од историска церемонија

Јанис Бутарис денеска беше нападнат од толпа луѓе за време на церемонијата nа одбележување на годишнината од геноцидот на Понтијците – грчко население од Мала Азија кое било протерано од страна на Младотурците

Бутарис го предузвикал гневот на насобраните со претходно дадени изјави за Турција и за Понтијците.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s