Плишкова загуби и му ја искрши столицата на судијата

Чешката тенисерка, Каролина Плишкова, беше видно оштетена пред крајот на мечот против Марија Сакари, а по завршувањето на дуелот таа удри со рекетот и ја оштети столицата на главниот судија.

Плишкова сервираше при резултат 5-5 (40-40) и имаше поен во свои раце смечувајќи точно на линијата. Но, тогаше доаѓа до проблеми бидејќи главниот судија на мечот пресуди дека топчето било во аут.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s