Путин го отвори најголемиот Кримски и европски мост возејќи камион

Рускиот претседател, Владимир Путин седна зад воланот на камион марка  ,,Камиз“ и за 16 минути го помина мостот што го поврзува Крим со копното.

Градењето на ова грандиозно здание ја чинеше Руската федерација 300 милијарди рубљи.

Мостот е долг 18 километри и официјално е најдолгиот мост во Европа.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s