Протест против патарината на автопатот Албанија – Косово, учесниците се судрија со полицијата ја запалија патарината

Во Албанија се одржува протест на локалното население поради воведувањето на патарина на автопатот Албанија – Косово.

За време на протестите дојде до судир меѓу учесниците и полицијата при што има и повредени. Исто така учесниците ги запалија кабини на патарината.

Локалното население оценува дека патарината од 5 до 25 евра за еден правец во зависност од големината на возилата е преголема.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s