Влатко Миладиноски – „Велат нè нема, ама еве сме, македонски песни гордо пееме“

„Велат нè нема, ама еве сме, македонски песни гордо пееме“, ова се дел од стиховите на победничката песна од Влатко Миладиноски. Стихови, кои ја расплакаа публиката на неодамна одржаниот „Гоце фест“.

Покрај првото место од публиката, Влатко доби специјална награда од Здружението на деца бегалци од Егејскиот дел на Македонија, како и наградата за најдобар сценски настап. За одличната кореографија на сцената се погрижија играорците од КУД „Блажески“, кои одлично изгледаа во автентичните носии од Егејскиот дел.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s