„Двеста дена, двеста два“ е новата соработка на Ориѓански и Шаќири

Златко Ориѓански и Бени Шаќири ја продолжуваат плодната соработка со нова песна, која го носи насловот „Двеста дена, двеста два“.

Станува збор за уште едно авторско дело на Ориѓански, кој се потпишува на музиката и стиховите, а во реализацијата учествуваа и Дарко Илиевски на хармоника, Илија Филиповски на виолина, Благојче Трајковски на кларинет и Боби Василевски на електрична гитара.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s