Ефто Пупиноски има нова песна – “Кате, Кајтуша”

Македонската фолк-легенда, единствениот Ефто Пупиноски има нова песна. Иако некои други пејачи на негова возраст одамна би биле музички пензионирани, Ефто не запира ниту со настапите ниту со песните. Така, покрај многубројните гостувања по разни угостителски објекти, локали, веселби, фестивали, домови на културата, плоштади… најде време да издаде и нова песна.

Станува збор за темата насловена „Кате, Кајтуша“, на која пејачот ѝ вдахнал руска душа.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s