Водени од желбата за што поголема промоција на женскиот спорт во Македонија, но и борба против социјалните и родовите нееднаквости преку спортот и културните активности, од невладината организација ТАКТ на која основачи се искусни жени-спортистки пред крајот на минатава година промовираа прекрасен видео материјал со осум македонски спортистки.

Во видеото кое носи нова инспирација за македонските спортистки се вклучени кошаркарката Едина Муса, тенисерката Лина Ѓорческа, атлетичарката Дрита Ислами, пливачката Ана Јаневска, велосипедистката Елена Зисовска, фудбалерката Теодора Димоска и параглајдеристката Силвија Митевска…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s