ПАДНА ПРВИОТ ШАРЕН РЕВОЛУЦИОНЕР: Владата го разреши Александар Донев

 

  • Одбиено барањето на државјанство на Саимир Дехамо
  • Македонски државјанин стана Џино Хуацин
  • Владата е против поскапувањето на водата за пиење кон граѓаните и препорачуваме на регулаторната комисија да ја преиспита одлуката за поскапување на водата.
  • Поминаа предлог измените на законот за патен сообраќај а тоа значи дека таксистите нема да имаат потреба таксистите да познаваат англиски јазик со меѓународен сертификат.
  • Престанува да важи законот за субвенции за музичката продукција а владата во наредниот период ќе направи анализа како реално да и помогне на македонската музика.
  • Усвоена е стратегијата за образование 2018/25 година
  • Разрешен е Александар Донев, директорот на агенцијата за туризам.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s