Министерката за одбрана Радмила Шекеринска присуствуваше на традиционалната церемонијална парада на дипломците на Кралската воена академија „Сендхрст“, каде дипломецот од Република Македонија, Милош Трендевски, беше прогласен за најдобар од сите меѓународни студенти.

Милош Трендевски доби признание од принцот Хари кој му врачи „Интернационален меч“ за највисоките резултати при школувањето на „Сендхрст“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s