Слободан и Слободан, двајцата Богоевски. Едниот прогонуван од претходната власт, а другиот од истата лустриран по грешка наместо вистинскиот Слободан, поранешен припадник на УБК. Како е да живееш со грешките на системот на прогон во мало селце и сите комшии да ви се обраќаат со „кодош“. Погледнете ја видео сторијата од средбата меѓу двајцата Слободановци во домот во село Извор на погрешнот лустрираниот човек. Репортажа на Borjan Jovanovski

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s