Советникот Шехтански од ТМРО сакаше да го тепа колега Данилоски од СДСМ во Советот на Аеродром

Дискусијата во Советот на општина Аеродром се водеше во вжештена атмосфера. Во еден момент додека на говорницата беше советникот од СДСМ, Марко Данилоски, неговиот постар колега од ТМРО, Александар Шехтански, се обиде физички да го нападне, пренесе НОВА.

Данилоски објаснуваше дека во националната стратегија на Владата нема предвидено никакви кампови за бегалци, но Шехтански чија партија е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, му дофрлуваше дека лаже и дека 11.000 бегалци за два дена ќе влезат во Македонија. Во еден момент Шехтански се доближи до Данилоски, а атмосферата се обидоа да ја смират другите колеги, кои го тргнаа советникот од ТМРО и не дозволија да се случи инцидент.

Инцидент во Советот на општина Аеродром 06.09.2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s