Јусеин Болт не ја заврши неговата последна трка во кариерата

Јамајканецот Јусеин Болт синоќа ја трчаше неговата последна трка во кариерата, финалето во штафетата 4 по 100 метри на Светското првенство во атлетика кое што се одржува во Лондон.

Болт истрча само петнаесетина чекори и таман пред спринтот на правиот дел застана жалејќи се на болка по што легна на патеката.

На штафетата победи тимот на Велика Британија, а Јамајка не успеа да регистрира време, бидејќи Болт не ја помина финиш линијата, а од патеката беше изнесен во количка.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s