ВИДЕО: Заплака Болт, заплака и Калински – „Ќе се сеќаваме на него како на најголемиот во историјата“

Златко Калински стана синоним за атлетските преноси во нашата земја децении и децении, првенства и Олимписки игри. Последната негова работна задача беше финалната трка на 100 метри на Светското првенство во Лондон, каде полн со емоции ја пренесе последната „стотка“ на „молњата“ Болт и неговиот (не)очекуван пораз.

Професионално и максимално подготвен и за изненадувачкиот исход, Калински си ја заврши работата, а на крајот го надвладеаја солзите при одјавата и поздравот до гледачите.

Погледнето го и чујте го последниот коментар на Златко Калински:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s