Иван Мамучевски со одлична преработка на хит од Саша Ковачевиќ

Талентираниот музичар од Берово, Иван Мамучевски е ново и надежно име на македонската музичка сцена, а за да го докаже тоа, деновиве ја претстави својата прва преработка. Станува збор за баладата „Живим да те волим“ од популарниот српски пејач Саша Ковачевиќ, за која Иван ги здружи силите со колегата Ангел Таковски, со кого настапува низ Источна Македонија како „Ангел и Иван бенд“.

Покрај Таковски, кој свири на пијано, на гитара го придружува Ејуп Оџов, а сето тоа снимено во студиото „Ѕене“ го екранизираше Јована Јовановска.

преземено од http://www.radiomk.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s