Британскиот принц Чарлс и неговата сопруга Камила беа во посета на канадскиот град Икалуит, по повод 150-годиншнината од формирањето на Канада, каде локалните жители организираа свечен пречек и презентација на нивната кулура.

Сепак, некои локлани обичаи им беа толку многу смешни на високите гости од Лондон, па кралската двојка не престана да се смее.

Ним особено им беа смешни двете пејачки на катајаг, традиционален вид на пеење што се изведува во дует, при што за разлика од модерното пеење, ова се изведува од грло и со вдишување.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s