Синот на легендарниот Војо Стојаноски го сними првото видео

На младиот пејач Дамјан Стојаноски, инаку студент на Факултетот за музичка уметност (ФМУ) во Скопје, отсек соло пеење, несомнено дека музиката ќе му биде идна професионална определба, иако засега естрадата и пеењето му се само хоби и страст. Според стилот и  определбата кои ги негува, тој е логично продолжение на татко му и она што тој го испеа за сите овие години, ако се знае дека Дамјан е син на легендата на македонската фолк музика, прерано починатиот Војо Стојаноски.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s