IN MEMORIAM | Почина виртуозот на шишиња Зоран Маџиров

Виртуозот кој правеше музика од шишиња, познатиот музичар Зоран Маџиров почина денес на 49-годишна возраст.

Маџиров беше тешко повреден во сообраќајна несреќа што се случи лани на патот Струмица – Штип кај „Краварникот”.

„Ботл мен“, како што е познат во јавноста, студираше музика во Германија а во Европа настапуваше и со триото Les Barons Karamazoff, со кое реализирал два проекта: Historical recordings и Pytagora’s glasess and lute.

Роден е 14 јануари во Струмица.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s