Вака Американец на течен македонски ја пее „Јовано Јованке“

Македонската музика отсекогаш ги допирала срцата на многумина ширум светот, па на Јутјуб често може да се сретнат видеа со изворни македонски песни во изведба на странци. Токму таков е случајот и со Американецот Рон Холси, кој во дует со нашата Тијана Дапчевиќ ја отпеа познатата „Јовано, Јованке“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s