„Македонско девојче“ во англиско-шпанска џез варијанта

Една од најпеаните македонски песни, која минатата година го прослави својот 50. роденден, „Македонско девојче“ доби уште една одлична преработка, овој пат на англиски и шпански јазик. Заслужни за тоа се групата „Дрим тим“ и Сарита Бредли, германска пејачка актерка и модел, која има потекло од Македонија.

Новиот, џез аранжман го направи Ангел Ќосев, а песната се снимаше и продуцираше во студиото „Подрумот“.

makedonsko devojce vo jaz varijanta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s