„Чкембари“ опасно настрадаа во Кочани и реагираат на полициска бруталност (Видео)

Членови на навивачката група „Чкембари” кои го поддржуваат Пелистер брутално се претепани во Кочани, а реагираат на непримерна употреба на сила од страна на силите за безбедност.

Еве ја нивната реакција:

По завршувањето на вчерашниот натпревар помеѓу Брегалница – Пелистер одигран во Кочани, дојде до физички напад на навивачката група Чкембари од страна на неколку лица од Штип/Кочани и од полицијата, при што со сериозни повреди се здобија неколку наши членви. Имено по завршувањето на натпреварот по тргнувањето спрема Битола, нашиот автобус беше нападнат со камења од страна на домашната публика. Веднаш автобусот застана и излегоја неколку членови и реагираа кон напаѓачите. Наместо полицијата да не заштити и безбедно да не спроведи кон Битола тие брутално не нападнаа и употребија несоодветна сила спрема нас. Денес во медиумите гледаме пласирање на невистини и напади кон нас, осуди за нашето однесување, а никаде осуди за насилничкото оденсување на оние кои треба да спречат насилство. ПРАВДА ЗА НАВИВАЧИТЕ !!!

 

чкембари инцидент,тепачка, ckembari incident, tepacka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s